1.
Vul hier het aantal vouchers in


Nog geen code? Ga naar Groupon.NL en bestel tot 16/12

Groupon Driehoek naar beneden

2.
Maak een keuze uit het kerstdiner

Driehoek naar beneden

3.
Vul uw gegevens in en bestel

Referenties

Van 2013

http://www.ohmyfoodness.nl/reviews/groupons-4-gangen-kerstdiner

Groupons '4-gangen Kerstdiner'

Niet iedereen ziet het zitten om dagenlang in de keuken te staan om het Kerstdiner voor te bereiden. Echter zou het wel leuk zijn om iets lekkers op tafel te kunnen toveren voor je familieleden. Gelukkig heeft Groupon daar iets op verzonnen want via de site is het mogelijk om luxe kant-en-klaar 4-gangen kerstdiner te bestellen van X-mas Catering. Het kerstmenu is samengesteld door Guus Föllings, die jarenlange ervaring heeft als sous-chef bij één en twee sterrenrestaurants. De Groupon-dinerdeal kan aangepast worden aan specifieke eetwensen als vegetarisch, gluten- of lactosevrij. En nog een bijkomend voordeel: het menu is vrij van schadelijke E-nummers en bevat biologische producten. Makkelijker dan dit kun je het overigens niet krijgen, alle gerechten hoeven alleen nog maar opgewarmd te worden en dan zijn ze klaar om te serveren. Van Groupon mocht ik een 4-gangen kerstdiner testen en dat heb ik natuurlijk gedaan. Vandaag lezen jullie mijn ervaringen.

Hoewel ieder 4-gangen Kerstdiner verschillend is, bestond mijn diner uit de volgende gerechten:

Voorgerechten:
1 Tartaar van gerookte zalm en romige vismousse met dille-mosterdsaus
1 Rundercarpaccio met balsamicodressing en parmazaanse kaas (zonder kaas lactose vrij en zonder bruchetta glutenvrij)
1 Geitenkaas van de Bettinehoeve met tomatenjam (gluten vrij / vegetarisch)
Alle voorgerechten worden geserveerd met gemengde salade, sjalottendressing en bruschetta

Soepen:
2 Romige bospaddestoelensoep met truffel
2 Tomatensoep met basilicum en paprika ( lactose vrij / gluten vrij / vegetarisch)

Hoofdgerechten:
2 Malse varkenshaas met pepersaus
2 In donker bier gegaarde runderstoof met ui, winterpeen en champignon

Nagerechten:
1 Fair trade chocoladetaartje
1 Bavarois met biologische frambozen


Groupon's 4-gangen kerstdinerVoorgerechten

Carpaccio: Wat mij betreft is de Carpaccio weinig bijzonders, eigenlijk precies wat je van een Carpaccio kunt verwachten. Het vlees is mooi mals, de Parmezaan goed van smaak. De dressing die echter in het pakje zit vond ik vreselijk. Mierzoet en voor mij verpestte dit het gerecht. De sjalottendressing die bij de voorgerechten komt was er echter wél heerlijk bij. Sowieso was deze dressing een knaller wat mij betreft, dus deze zou ik zeker bij de Carpaccio serveren.
Geitenkaas: Op het geitenkaasje waren we beide dol. Leuk, want je kunt hem op verschillende manieren serveren. Een beetje geitenkaas op de bruschetta vond ik het lekkerst, maar zo een hapje nemen en dit combineren met de tomatenjam was ook erg lekker. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel gezellig uit op het bord.
Zalmtartaar: Ah, wat ziet ‘ie er leuk uit! Gelukkig was de zalmtartaar ook nog eens erg lekker al had ik persoonlijk wel iets meer gerookte zalm willen zien en wat minder vismousse. Desalniettemin was de smaak prima in orde en de mosterd-dillesaus combineerde er heerlijk bij. Jammer dat er maar zo’n klein kuipje saus was, die had ik nog wel vaker willen gebruiken!

Toppers van de voorgerechten zijn absoluut de geitenkaas en de zalmtartaar, ze zien er beide mooi uit en smaken prima. Daarnaast gaan ze ook perfect samen met de sauzen die erbij worden geleverd. De sla die bij de voorgerechten komt vond ik zo zo. Ik vond takjes/stronkjes tussen de sla en enorm grote bladeren en daarnaast was de smaak wat scherp. De sjalottendressing daarentegen was geweldig, hier had ik wel een hele fles van willen hebben.

Groupon's 4-gangen kerstdinerSoepen

Bospaddestoelensoep: Hoewel ik weet dat dit menu als kant-en-klaarmenu is bedoelt, viel de bospaddestoelensoep me toch tegen. Naar mijn idee kun je deze soep ook kopen bij Lidl en dan zou je goedkoper uit zijn. Van de truffel was niets te bekennen, wat mij betreft dus een aanfluiting.
Tomaten-paprikasoep: De tomaten-paprikasoep daarentegen was gelukkig wel erg lekker en naar mijn idee ook best bijzonder. Een fijne afwisseling tussen de gangen door, een prima soepje om op tafel te zetten tijdens het kerstdiner.

Groupon's 4-gangen kerstdiner

Groupon's 4-gangen kerstdiner

Hoofdgerechten

Runderstoof: Ik ben gek op stoofpotjes in de winter en deze stelde mij ook niet teleur. Ik ben wel iets meer van de stevige stoofpotten en deze vond ik qua smaak ietwat zuur, maar desalniettemin wel erg smakelijk. Hoewel er aardappelgratin bij de hoofdgerechten wordt geserveerd, zou ik deze stoofpot toch eerder met aardappelpuree doen. Naar mijn idee lekkerder en je kunt de saus hiermee beter opscheppen. Absoluut pluspunt vond ik dat de stoofpot goed gevuld was. De verhouding groeten en vlees was wat mij betreft prima in orde.
Varkenshaas: Hoewel de varkenshaas al is voorgegaard bleef hij na het verwarmen toch nog sappig en daar was ik best van onder de indruk. Verder smaakt ‘ie prima en combineert de pepersaus die erbij wordt geserveerd ook erg goed. Het zijn trouwens geen lullige porties, wij krijgen twee flinke varkenshazen.
Bijgerechten: Als bijgerechten bij de hoofdgerechten worden gemengde groenten en aardappelgratin geserveerd. Beide vind ik geen aanraders. De aardappelgratin was erg vlak van smaak en zag er helaas ook niet zo netjes uit. Tijdens Kerst wil je toch iets moois/speciaals op tafel zetten en niet iets dat uit elkaar valt. De groenten waren ok maar hadden echt nog wel wat smaak nodig. Nootmuskaat of een sausje zou ik hier zeker nog bij serveren.

Groupons' 4-gangen kerstdinerNagerechten

Fair-trade chocoladetaartje: Goede looks, mooi dessert en ook erg smakelijk. Niet te groot en ook zeker niet te klein en hierdoor vormt het chocoladetaartje een prima afsluiting van het Kerstdiner. Om het extra smakelijk te maken kun je er nog chocoladesaus bij serveren, jum!
Frambozen bavarois: De bavarois is mijn favoriet van de nagerechten, heerlijk vind ik hem. Fris, groot genoeg, smaken zijn mooi in balans en hoewel de cakebodem een beetje dun is proef je deze wel goed. Hier zou ik er wel meer dan één van op kunnen!

Via deze website kun je lezen hoe je alle gerechten moet klaarmaken wanneer je ze in huis hebt. Leuk bijkomend voordeel van deze site is dat er ook suggesties worden gegeven hoe je deze Kerstgerechten ‘sterwaardig’ kunt maken. Zo laat Groupon de keus over aan de klanten of ze flink willen uitpakken met het kerstdiner of het toch zo simpel mogelijk willen houden. De gerechten zoals ik ze hier boven heb gerecenseerd heb ik gelaten zoals ze zijn, ik heb hier zelf niets aan toegevoegd of mijn best gedaan om er écht iets moois van te maken. Ik raad je wel aan om deze moeite te nemen wanneer je de gerechten ‘voor het echt’ gaat serveren tijdens Kerst. Niet alleen ziet het er dan beter uit, ik verwacht dat de smaken dan ook beter zullen zijn. Nog steeds hoef je echter minder moeite voor het diner te doen dan je zou moeten wanneer je alles zelf zou maken en voor veel huishoudens zal dit een pluspunt zijn.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zou ik een aantal gerechten echt laten staan, maar er zitten ook een heel hoop leuke dingen tussen. Aanrader? Ja, op zich wel maar doe toch nét een beetje extra moeite om alles mooi op te dienen.

Het Groupon 4-gangen Kerstdiner is via deze link nog tot en met morgen te bestellen. De kosten bedragen € 69,99 voor een 4-gangenmenu voor vier personen.


 

http://eetschrijven.blogspot.nl/2013/12/kerst-uit-de-nieuwe-doos.html?m=1

Kerst uit de nieuwe doos

Zo, ik heb mijn eerste kerstdiner alweer binnen. En ja, daar liggen frambozen op dat bordje. Foei! Daar heb ik het straks nog even over.

Hoe dan ook kreeg ik de vraag van het bedrijf Xmascatering of ik ervoor voelde één van hun kerstdiners uit te proberen. Ik hoefde er nergens voor naartoe. Het hele diner zou bij me thuis worden afgeleverd in een doos--net zoals het later deze maand aan de klanten zou worden geleverd. En ik mocht eens kijken hoe mooi en makkelijk, en proeven hoe lekker.

Nou, makkelijk was het zeker. Een voorkomende meneer leverde een grote doos aan mijn deur af en die doos zal vol met overzichtelijk verpakt lekkers. Voorgerechten, soepen,
hoofdgerechten en desserts, en nog een aantal kleinere bakjes met hulpdingetjes erin. Het zag er allemaal indrukwekkend en tegelijkertijd heel doenbaar uit. Opwarmen en opmaken en het kon op tafel.

Er zat een briefje bij het lekkers en op dat briefje stond een URL van een webpagina. Daar eerst maar eens gaan kijken. En ja hoor: een complete gebruiksaanwijzing over hoe je de verschillende gerechten kon optillen naar sterrenniveau, met zelfs een filmpje erbij. Wel werd duidelijk dat je voor het échte wow-effect nog wel het één en ander in huis moest halen. Dat heb ik de volgende dag dus eerst maar even gedaan. Bepakt en bezakt (daarover later eveneens meer) kwam ik thuis en ik ging welgemoed aan de slag.

De filmpjes hielpen me niet echt. In feite doen die niets anders dan in geanimeerde tekst neerzetten wat ook al in de tekst naast het filmpje staat. Het enige nuttige daaraan is dat je op het eind een beeld krijgt van hoe het gerecht eruit zou kunnen zien. Datzelfde had je met een foto ook, en beter, bereikt. Geen meerwaarde dus.

Verder was het bereiden echter opvallend gemakkelijk. Achtereenvolgens zette ik een taartje van gerookte zalm en vismousse, een romige soep van bospaddenstoelen met truffel, een runderstoof in bruin bier en een taartje van fairtrade chocolade op tafel. Voor dat alles had ik in totaal krap een uur in de keuken doorgebracht. Het afwerken deed ik gewoon tussen de gangen door zonder dat daardoor gapende gaten ontstonden. Lekker was het allemaal ook.

Heb ik er dan niets op aan te merken? Jawel. Ten eerste mochten de smaken van mij hier en daar best wat uitgesprokener. Het was naar mijn smaak allemaal een
beetje vlak, mogelijk om te zorgen dat opa en oma, de kinderen en de altijd kieskeurige oom Wim het ook allemaal lusten. Dat is een overweging natuurlijk, maar ik vind het jammer van zulke fijne ingrediënten.

Ten tweede kom je, als je alles mooi wilt afwerken, met een gigantische lading spullen thuis. Je hebt van heel veel verschillende dingen een heel kleine hoeveelheid nodig, zodat je uiteindelijk in de winkel nog eens de helft uitgeeft van de prijs waarvoor je de doos in huis hebt gehaald (bijvoorbeeld aan een truffeltapenade voor de soep, waarnaar het nog flink zoeken kan zijn). Je houdt bovendien van alles het meeste over. Dat kan leuk zijn voor een derde kerstdag, maar dan heb je wel weer wat fantasie en eigen kooktalent nodig.

Bovendien vind ik een aantal afwerktips echt niet kunnen. Frambozen voor een kerstdessert? Sorry, maar frambozen zijn zomerfruit (ik zeg er eerlijk bij dat voor dit chocoladetaartje bramen waren voorgeschreven, maar die kon ik even niet krijgen en zij zijn overigens evenmin in het seizoen). Groene asperges zijn ook al niet iets dat in december thuishoort.

Het vierde commentaar geldt de porties. Die zijn écht te groot en in sommige gevallen onmogelijk te verkleinen. Ik had halverwege het hoofdgerecht gewoon al genoeg gegeten, en toen moest dat ruim bemeten chocoladetaartje nog komen. Het is waar voor je geld, maar als het overblijft is het ook zonde.

Desondanks is dit voor goed beschouwd heel weinig geld (zeker met de korting van de Groupon-aanbieding) een kerstdiner waarmee je op menigeen best indruk zult kunnen maken. Hoewel voor de échte liefhebber zelf koken natuurlijk het halve plezier blijft. Maar wie daar geen talent of geen tijd voor heeft: bestellen kan tot 16 december.


 

gepost door Larissa van Kittehscupcakes

We kregen een mailtje binnen of we de Kerstdinnerdeal van Groupon wilde uittesten: een doos vol met lekkere etenswaren waarmee je in een handomdraai een heerlijk en luxe 4-gangen-diner op tafel zet! Nou daar hadden wij wel trek in en in dit review laten wij jullie zien wat er in deze Kerstdinnerdeal zit en natuurlijk hoe het smaakt!
Vanaf vandaag kan je op Groupon de Kerstdinnerdeal bestellen, dit is een luxe kant-en-klaar 4-gangen kerstdiner voor thuis gemaakt door Xmas catering. Het menu is vrij van e-nummers en bevat eerlijke biologische producten. Daarnaast is het diner ook geschikt voor vegetariërs en voor mensen met een gluten- en lactose intolerantie. Op deze manier is aan iedereen gedacht en kan je op een gezonde en relaxte manier de kerst door te brengen. Het menu hoeft alleen opgewarmd te worden en kan direct geserveerd worden. Het duurzame kerstmenu is samengesteld door Guus Föllings, die jarenlange ervaring heeft als sous-chef bij één en twee sterrenrestaurants.

De deal
Xmas catering biedt een kant-en-klaar kerstdiner aan, die onbeperkt te bestellen is vanaf vier personen. Het menu bestaat uit vier verschillende gangen en biedt voor elke gang meerdere opties én zijn er ook allergeen vrij en gluten- en lactosevrije opties beschikbaar. Zo is er ook aan de vegetariër en mensen met allergieën gedacht. Voor €69,99 kunnen vier personen (€17,50 p.p.) genieten van een luxe 4-gangen kerstmenu met biologische en duurzame streekproducten. Het menu kan per persoon worden bepaald.
De deal loopt t/m 6 december 2013 en is verkrijgbaar via http://gr.pn/kerstcatering. Om het nog makkelijker te maken kan het pakket op 23 en 24 december aan de deur worden bezorgd voor een meerprijs van €12,50 of is het op te halen in meer dan 20 afhaalpunten door heel Nederland.
Voorgerechten
De eerste gang zijn de voorgerechten en worden allemaal geserveerd met een gemengde salade, sjalottendressing en brushetta. Je kan kiezen uit de volgende voorgerechten:
Een tartaar van gerookte zalm met romige vismousse en dile-mosterdsaus
Een malse kipsalade met bleekselderij en truffelcreme
Geitenkaas van de Bettinehoeve met tomatenjam
Rundercarpaccio met balsamicodressing en parmazaanse kaas

“Tartaar van gerookte zalm met romige vismousse en dile-mosterdsaus”
Dit voorgerecht komt kant-en-klaar binnen en hoef je alleen mooi op te dienen. De dille-mosterdsaus is heerlijk en gaat natuurlijk goed met de zalm. Je moet wel echt van vis houden en als je dat doet, is dit een voorgerecht voor jou. Ook de salade met de sjalotten dressing past hier erg goed bij.

“Geitenkaas van de Bettinehoeve met tomatenjam”
Dit geitenkaasje heeft een milde smaak, is erg romig en is vooral erg lekker. Ook als je normaliter niet zo’n geitenkaas-fan bent, dan is de kans groot dat je deze wel heerlijk vindt! De tomatenjam is licht-zoet van smaak en past perfect bij de geitenkaas en de pepers die erop zitten. De pepers op het kaasje zien er erg mooi uit en zorgen ervoor dat deze net een beetje meer pit krijgt. Zelf vinden we het lekker om de kaas op de brushetta te eten, maar gewoon los is deze ook heerlijk.

“Rundercarpaccio met balsamicodressing en parmazaanse kaas”
Carpaccio is een echte klassieker tijdens wat luxere diners, althans met de feestdagen is de carpaccio bij velen favoriet! Nu waren wij enorm verrast door de carpaccio die in deze deal zit, omdat dit een ontzettende malse carpaccio is, met een rijke smaak door de dressing en de kaas. Ook de sjalot dressing die eigenlijk bij de salade hoort, past hier onwijs goed bij. Werkelijk één van de lekkerste carpaccio’s die wij ooit geproefd hebben.
Soepen:
Na de voorgerechten is het tijd voor een 2e gang, namelijk een soep. Er is keuze tussen de tomatensoep met basilicum en paprika of de romige bospaddenstoelensoep met truffel.

“Tomatensoep met basilicum en paprika en romige bospaddenstoelensoep met truffel”
Een lekker soepje tussen de gangen door vinden wij altijd erg lekker, het maakt je maag als het ware klaar voor het hoofdgerecht wat daarna zal komen! Wij konden beide soorten soep uitproberen en waren erg smakelijk. De tomatensoep met basilicum en paprika is een lekkere variant op de bekende ‘tomatensoep met ballen’ en de romige bospaddenstoelensoep met truffel is zoals de naam al zegt lekker romig en vol van smaak.
Hoofdgerechten
De derde gang bestaat uit de hoofdgerechten en deze worden geserveerd met aardappel gratin en warme groenten garnituur. Uit de volgende hoofdgerechten kan gekozen worden:
In donker bier gegaarde runderstoof met ui, winterpeen en champignon
Malse varkenshaas met pepersaus
Zacht gegaarde zalmfilet met witte-wijnsaus
Quiche van mediteriaanse groentes, mozzarella en tomaten anti-boise

“In donker bier gegaarde runderstoof met ui, winterpeen en champignon”
Deze runderstoof doet je echt denken aan eentje die je oma of moeder vroeger zou maken tijdens de koude winterdagen. De stoof is vol van smaak en er is ook zeker liefde in gestopt, dat proef je wel. Ook is het vlees lekker mals en vinden we het heel leuk dat dit vlees gegaard is in bier. Jum!

“Malse varkenshaas met pepersaus”
De varkenshaas met pepersaus is natuurlijk een heerlijke klassieker en ook erg goed op smaak gebracht. Ondanks dat je het vlees moet opwarmen, is deze hierna niet droog en juist heel erg mals en rosé! Daarbij is de pepersaus een heerlijke toevoeging en smaakt deze ook lekker met de groenten en aardappel gratin. Zelfs de dag erna blijkt deze varkenshaas nog steeds erg mals en vol van smaak te zijn!
Nagerechten
Stiekem is ons meest favoriete gang de laatste, namelijk de desserts! Hier is te kiezen uit de volgende opties:
Taartje van witte en bruine chocolademousse
Bavarois van rood fruit
Gemarineerde versfruitsalade

“Taartje van witte en bruine chocolademousse en bavarois van rood fruit”
Van beide desserts konden we niet vanaf blijven en gingen dan ook in een raptempo op! Het taartje van witte en bruine chocolademousse is vol van smaak, romig maar niet te zwaar op de maag. De chocolade is heerlijk en het bodempje cake geeft dit taartje net een beetje meer stevigheid. De bavarois van rood fruit was uitzonderlijk lekker! Deze is luchtig, fluffy en vooral heerlijk vol van smaak! Ondanks dat deze netjes rechtop het bord blijft staan, smelt de bavarois meteen op de tong en is het werkelijk een overheerlijk dessert waar we er wel 10 meer van op zouden kunnen. Fijn is dat beide desserts romig waren, maar niet machtig waardoor je deze zeker niet hoeft te laten staan na de 3 gangen die je hiervoor al hebt gegeten.
Van te voren hadden we onze twijfels over de Kerstdinnerdeal. Zelf houden we ervan om onze gerechten zelf en vers te maken, maar we kunnen ons heel goed voorstellen dat dit niet voor iedereen mogelijk is. Na het proeven van dit 4 gangen diner, kunnen we jullie zeker aanraden om deze deal te bestellen aangezien de kwaliteit van het eten heel erg hoog ligt. Je kan dit makkelijk je gasten voorschotelen en zij zullen niet eens merken dat jij niet uren in de keuken hebt staan ploeteren. Voor ons sprongen voornamelijk het geitenkaasje, de carpaccio en de desserts eruit die van hoge kwaliteit waren en ons enorm hebben gesmaakt!
Wat eten jullie tijdens de kerstdagen?
xoxo Tara & Larissa
@taraverbon / @larissaverbon